Våga använda rouge! - Färger och applicering

Var inte rädd för att använda rouge!
Solpuder är superfräscht på sommaren och passar alla, särskillt om man tycker om att använda sig av bruna toner på sina ögon.
Men vi som blir så bleka nu på vintern kanske tycker att det känns lite fel sådär att placera en brun klump på sin vita hy.
Var då inte rädd för de rosa rougerna för att färgen ser skrämmande ut. Bara du inte tar så mycket av den så det inte blir färgstarkt a la 80 tal så ser det naturligt och fint ut som om du precis varit ute och blivit lite rosig om kinderna. Väldigt fint om man vill använda svart ögonskugga och kalla färger.
Men är du ingen kall människa utan passar i varma färger sattsa på en aprikos lite mer varmtonad rouge som har mer orange i sig än rosa. Ger samma effekt som den rosa men den är såklart varmare.

Här nedan ser du färgerna men som läppglans:



Applicerings teknik: Många drar ett rakt streck över kindbenen men det blir finare om man drar mjuka runda drag med borsten i cirklar. Hur långt in mot ansiktet du ska gå med borsten beror på bredden på ditt ansikte. En smart grej är att använda ögat och ögonbrynet som mall. Börja från yttre kanten av ögonbrynet närmast örat och gå innåt ansiktet.

Har du ett smalt ansikte stannar du med rouget vid ytterkanten av ögat närmast örat.
Har du ett brett ansikte stannar du med rouget nästan vid ytterkanten av ögat närmast näsan, gå dock inte fullt så långt du kan stanna en liten bit in. Se bild ovan.
Har du ett normalt ansikte stannar du med rouget precis vid mitten av ögat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0